Lepša, učinkovitejša in odzivnejša AMZS aplikacija

Novice

Mobilna aplikacija AMZS je pred kratkim doživela lepotno prenovo; poleg spremenjenega videza, zdaj učinkoviteje posluša, razločneje daje glasovne napotke in je bogatejša za nekaj novih funkcionalnosti. Razvijalci so poenostavili tudi prijavo članov AMZS in na preglednejši način prikazali vse ugodnosti članstva.


 

Mobilna aplikacija AMZS je na voljo od leta 2015 in ima že skoraj 370.000 uporabnikov.

Ključna prednost mobilne aplikacije, ki je na voljo že od leta 2015 in ima že skoraj  370.000 uporabnikov, še vedno ostaja glasovno obveščanje na različne prometne dogodke na poti uporabnika – zastoje, zapore in ovire na cesti, prometne nesreče, stacionarne radarje in policijske kontrole. Aplikacija voznike opozarja tudi na bližino šol (voznik lahko na podlagi obvestila prilagodi hitrost vožnje), na morebitne kritične situacije (na primer o nasproti vozečem vozilu na avtocesti ali hitri cesti) in izredne razmere (zasneženo cestišče, megla), kar pri vozniku vzbudi večjo pozornost in omogoča pravočasno prilagoditev vožnje.

 Pretočnost prometa in javljanje dogodkov

 AMZS mobilna aplikacija deluje v ozadju, zato je ni treba odpirati vsakokrat, ko odidete na pot. Glasovna obvestila se samodejno aktivirajo, ko se uporabnik približuje dogodku na cesti (zastoju, oviri na cesti, prometni nesreči, radarju…). Pred odhodom na pot je sicer še vedno pametno preveriti stanje na poti in se izogniti morebitnim zastojem ter čakanju, a sistem spremljanja pretočnosti prometa pride prav tudi na poti. Na zemljevidu v aplikaciji je pretočnost prometa prikazana z barvami: oranžna in rdeča barva pomenita, da na tistem odseku ceste prihaja do zgoščenega prometa in zastojev.

Največji vir informacij, ki so vnesene v mobilno aplikacijo, so vozniki oziroma uporabniki aplikacije. Prek mobilne aplikacije lahko s klikom na gumb “Prijavi dogodek” javijo (seveda morajo to storiti na varen način, ne z uporabo telefona med vožnjo), kaj se dogaja na njihovi poti (morebitne ovire na cestah, kontrole prometa…), te informacije pa potem vidijo tudi drugi uporabniki aplikacije. 

 Članske storitve za uporabnike aplikacije

Člani AMZS se v mobilno aplikacijo vpišejo z vnosom telefonske številke in 6-mestne potrditvene kode, ki jo prejmejo ob vnosu. Po prijavi so članom na voljo elektronska članska izkaznica in pregled članskih ugodnosti in ugodnosti, ki so jih že koristili, aplikacija pa uporabniku tudi javi, koliko denarja je prihranil s koriščenjem ugodnosti.

Klic na pomoč

Prek mobilne aplikacije uporabniki lahko sprožijo tudi klic na pomoč, če pride do okvare njihovega vozila, ali pa v klicni center za pomoč na cesti z SMS sporočilom sporočijo svojo lokacijo. Po prejetem SMS sporočilu operaterji klicnega centra nemudoma pokličejo uporabnika in ponudijo nadaljnjo pomoč. Klicni center AMZS je v avgustu prejel 20 SMS sporočil na pomoč, septembra 44 in oktobra 75.

Namestitev in nastavitve aplikacije

Aplikacija AMZS je na voljo za uporabnike pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android in iOS, na telefon pa si jo najenostavneje namestijo s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo AMZS na številko 3131. Aplikacijo lahko namestijo oziroma posodobijo tudi prek trgovine Google Play (Android) ali prek Applove trgovine App Store.

Razvijalci operacijskih sistemov Android in iOS mobilnim aplikacijam vse bolj otežujejo delovanje tujih aplikacij, zato je treba poleg namestitve aplikacije za njeno nemoteno delovanje prilagoditi tudi nekaj nastavitev telefona. Za pravilno delovanje aplikacije morata biti vključena prenos mobilnih podatkov in GPS lokacija, na kar aplikacija ob namestitvi uporabnika tudi obvesti.

Na telefonih z operacijskim sistemom Android je treba poleg prej omenjenega izklopiti tudi varčevanje z baterijo in z mobilnimi podatki (ali vsaj označiti AMZS aplikacijo kot izjemo pri varčevanju z baterijo).

Pri težavah z delovanjem aplikacije lahko uporabniki aplikacije AMZS te javijo na naslov info@amzs.si.

 

 

Ključne besede


Aplikacijapomoč na cestičlanstvoPrenovaprometne informacijeAMZS aplikacijatehnologija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

107

Priljubljenost članka

107

Shrani

Delite s prijatelji