Luciji Sajevec nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Novice

Lucija Sajevec je v AMZS d.d. uvedla nove, moderne pristope in metode vodenja, upravljanja in organizacije podjetja, pri čemer sledi načelom inovativnega, sodelovalnega, transformacijskega in navdihujočega voditeljstva, podprtega z odprtim komuniciranjem.


Gospodarska zbornica Slovenije je drevi v Poletnem gledališču Studenec pri Krtini podelila osem gospodarskih oskarjev – nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Med letošnjimi prejemniki priznanj za večletno uspešno vodenje podjetja je tudi direktorica AMZS d.d. Lucija Sajevec.

Lucija Sajevec je vodenje družbe AMZS d.d. prevzela leta 2014. Kot so v GZS zapisali v utemeljitvi nagrade, je Sajevec v družbo uvedla nove, moderne pristope in metode vodenja, upravljanja in organizacije podjetja, pri čemer sledi načelom inovativnega, sodelovalnega, transformacijskega in navdihujočega voditeljstva, podprtega z odprtim komuniciranjem.

 

Foto: Barbara Reya

V fazi transformacije je ključno zavedanje, da prihajajo spremembe in spoznanje, kako s spremembami delati naprej. V AMZS ozaveščamo, da se v širši družbi dogajajo spremembe v mobilnosti, zato se moramo spreminjati tudi sami. Delujemo od znotraj navzven – najprej na razvoju posameznikov znotraj AMZS in potem tudi širše v razvoju družbe. Pri tem uporabljamo zelo različne aktivnosti, ki se dopolnjujejo in skupaj delujejo kot celota. Poleg vseh vrst izobraževanj zaposlenih veliko delamo na integraciji. Povezujemo se s fakultetami, ključna pa so nam tudi medbranžna povezovanja, ki nam zagotavljajo trajnostno delovanje. Verjamemo v skupno moč, ki jo zmorejo generirati posamezni deležniki in soustvarjamo skupaj s partnerji. Na ta način postajamo integrator mobilnosti. Mislim, da je v Sloveniji zelo veliko znanja in sposobnih posameznikov, ki so pripravljeni deliti ta znanja. Mi smo črpali znanja pri nas, veliko dobrih praks pa dobimo tudi od drugih avtomobilskih klubov v mednarodnih organizacijah, v katere je vključen AMZS,

je delovanje AMZS d.d. opisala Lucija Sajevec.

Iz utemeljitve nagrade Luciji Sajevec
AMZS d.d. so v tem obdobju porasli številni kazalniki poslovanja, kot so prihodek, dobiček, število zaposlenih, EBIDTA, ROE, dodana vrednost na zaposlenega itd. Dolgoročen razvoj družbe podpira razvojna strategija, usmerjena k inovacijam, investicijam in prodaji. Na področju inovacij se AMZS strateško usmerja v razvoj novih rešitev tako za uporabnike storitev (AMZS aplikacija prometne informacije ima že skoraj 400.000 aktivnih uporabnikov) kot za interne namene (hekaton, Dajanje idej). Več kot 15 milijonov evrov investicij v zadnjem štiriletnem obdobju je AMZS d.d. namenil razvoju temeljnih dejavnosti, posodobitvi informacijske podpore, razvoju in usposabljanju zaposlenih. V tem obdobju je AMZS odprl Center kartinga in moto športa, kupil nove poslovne enote in zemljišča, prenovil del obstoječih prostorov ter investiral v polnilne postaje za električna vozila. Poleg pripojitve družb Interservice d.o.o. in Šole vožnje je AMZS d.d. glede na sodobne trende mobilnosti kupil tudi deleže v dveh visokotehnoloških podjetjih: AV Living Lab in Nervtech. V družbi spodbujajo odgovornost do okolja z ukrepi, ki vplivajo na optimizacijo porabe električne energije in vode, internih transportov, ločevanje odpadkov, varno razgradnjo in odlaganje akumulatorjev, pnevmatik in odpadnega olja. Projekt »AMZSkrbni« predstavlja dodatno spodbudo skrbnemu ravnanju in ozaveščanju zaposlenih. Tudi projekt prenove poslovnih enot je usmerjen k doseganju energetske učinkovitosti. Strategija družbe je podprta s kadrovsko strategijo, ki je izrazito usmerjena v izobraževanja. Ob različnih delavnicah in seminarjih za zaposlene so na primer uvedli digitalnega trenerja, imenovanega DIGINER, ki sodelavce izobražuje o uporabi spleta /#semAMZS. Družba spodbuja raznolikost, za kar so prejeli priznanje Sekcije managerk pri Združenju Manager »Vključi.Vse«. Na družbenem področju obsežna sredstva namenjajo donacijam in s pokroviteljstvi podpirajo številne dobrodelne projekte, v katere vključujejo vse zaposlene, podpirajo pa tudi avto-moto šport in predvsem izobraževanja mladih.Na 52. podelitvi Nagrad GZS so poleg direktorice AMZS d.d. Lucije Sajevec nagrade prejeli še: mag. Andrej Ribič, predsednik uprave Elektra Ljubljane, Iztok Lipnik in Branko Šeruga direktorja družbe Elrad International iz Gornje Radgone, Uroš Lozar, izvršni direktor TKK iz Srpenice, Aleš Dolenc, direktor družbe M Sora, trgovina in proizvodnja iz Žirov, Sebastijan Suhovršnik, direktor družbe TRO – rezalna orodja iz Prevalj, in Jakob Šušterič, direktor družbe MESI, razvoj medicinskih naprav iz Ljubljane.

GZS podelil osem gospodarskih oskarjev

Na 52. podelitvi Nagrad GZS so poleg direktorice AMZS d.d. Lucije Sajevec nagrade prejeli še: mag. Andrej Ribič, predsednik uprave Elektra Ljubljane, Iztok Lipnik in Branko Šeruga, direktorja družbe Elrad International iz Gornje Radgone, Uroš Lozar, izvršni direktor TKK iz Srpenice, Aleš Dolenc, direktor družbe M Sora, trgovina in proizvodnja iz Žirov, Sebastijan Suhovršnik, direktor družbe TRO – rezalna orodja iz Prevalj, in Jakob Šušterič, direktor družbe MESI, razvoj medicinskih naprav iz Ljubljane.

Ključne besede


Lucija SajevecnagradaGZSgospodarski oskarji

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

27

Priljubljenost članka

27

Shrani

Delite s prijatelji