Vozniška dovoljenja podaljšana do 28. februarja, a ne za vse

Novice

Vlada je podaljšala veljavnost vozniških vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah do 28. februarja 2021. To velja za dovoljenja, ki jih zaradi nezmožnosti usposabljanja trenutno ni mogoče podaljšati.


Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Sloveniji, tudi AMZS Šoli vožnje in AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, prepoveduje opravljanje nekaterih dejavnosti.

Vlada je zato do 28. februarja 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so oz. bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 15. januarja 2021. 

To velja le v primerih, ko je podaljšanje dovoljenja odvisno od zakonsko predpisanih usposabljanj oz. obveznosti za podaljšanje, ki jih izvajajo pooblaščene organizacije, to so program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij in praktični del vozniškega izpita.

Ključne besede


vozniki začetnikiAMZS Center varne vožnje na Vranskemkoronavirusvozniško dovoljenje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

42

Priljubljenost članka

42

Shrani

Delite s prijatelji