Zaključni dogodek projekta BRAVE

Novice

Zaključuje se evropski projekt BRAVE. Rezultate in triletne aktivnosti na področju avtonomnih vozil in asistenčnih sistemov bodo predstavili na zaključnem dogodku 17. februarja 2021. Prijave na brezplačen dogodek so odprte.


Pri koncu je triletni projekt BRAVE – BRidging gaps for the adoption of Automated VEhicles, ki ga je Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s še desetimi partnerji in ob financiranju Evropske unije (v okviru programa Horizon 2020 za raziskave in inovacije) začela izvajati junija 2017. Projekt BRAVE išče odgovore na vprašanja z zvezi z avtonomno vožnjo in naprednimi asistenčnimi sistemi. 

Smo uporabniki cest naklonjeni avtomatizaciji prometa oz. avtonomnim vozilom? Kaj vpliva na naše sprejemanje avtonomnih vozil? In kako ga izboljšati? Kako premostiti ovire in izzive pri sprejemanju avtonomnih vozil? Odgovore na ta in številna druga vprašanja bodo organizatorji skušali podati na zaključnem virtualnem dogodku projekta BRAVE, ki bo v sredo, 17. februarja 2021, med 9.30 in 12. uro.

Predstavljeni bodo rezultati triletnih aktivnosti projekta BRAVE in delo, opravljeno v okviru projekta, s poudarkom na:

  • povzetek kvalitativnih in kvantitativnih študij med potencialnimi uporabniki in strokovnjaki izbranega področja,
  • sistem predvidevanja reakcij voznika,
  • zasnova uporabniku prijaznih eksternih (zunanjih) vmesnikov vozilo-človek (uporabnik),
  • delovanje internih (notranjih) vmesnikov vozilo-človek (uporabnik), razvitih v okviru projekta,
  • predlogi sprememb zakonodaje.

PRIJAVE NA ZAKLJUČNI DOGODEK PROJEKTA BRAVE

Ključne besede


varna mobilnostAvtonomna vožnjaasistenčni sistemiprojekt BRAVE

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji