Mala šola prometa v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

Novice

V sklopu kampanje pred začetkom šolskega leta Še 365 dni! je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem za čim varnejšo udeležbo otrok v prometu potekal tradicionalni prometnovarnostni dan.


Otroci v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje so spoznali, kaj je zavorna pot (kako dolgo pot prevozi avtomobil, preden se ob zaviranju zaustavi), zakaj je pomembna varnostna razdalja, zakaj je pomembna zbranost med vožnjo, zakaj je treba uporabljati otroške varnostne sedeže oziroma varnostni pas ter zakaj moramo biti v prometu previdni, še zlasti kot ranljivejši udeleženci – pešci, kolesarji, skiroisti …Ob različnih aktivnostih na in ob poligonu so tudi s pomočjo nasvetov policista Danila Milčinoviča spoznali, kaj vse morajo storiti, da bodo v prometu karseda varni in se naučili tudi pomena medsebojnega spoštovanja med različnimi udeleženci v prometu.

 

Prometnovarnostni dan za otroke v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je v sodelovanju s Policijo in Zavarovalnico Sava zadnja štiri leta del kampanje Še 365 dni! Otroci v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje so prvo leto spoznavali pasti vožnje z avtobusi, še zlasti zaradi neuporabe varnostnih pasov, nato so spoznavali pasti in nevarnosti vožnje z električnimi skiroji in električnimi kolesi, lani pa je bil poudarek na zavorni poti in nevarnostih uporabe mobilnega telefona v prometu.

 

Odštevati začnemo 27. avgusta

Drugi del kampanje Še 365 dni! bo AMZS v različnih slovenskih krajih v sodelovanju z avto-moto društvi ter s Policijo in Zavarovalnico Sava izvedel konec avgusta, pet dni pred začetkom novega šolskega leta. Voznike, starše in druge udeležence v prometu bosta AMZS maskoti Anja in Marko ob šolskih potih opozarjali, da se otroci vračajo v šolske poti. Hkrati je cilj kampanje izpostaviti, da je treba za varnost otrok skrbeti vse dni v letu, torej vseh 365 dni, ne le ob začetku pouka. Anja in Marko začneta "odštevati dneve" do začetka novega šolskega leta v petek, 27. avgusta, ko bo do začetka pouka le še pet dni.

 

AMZS super junak Marko bo skupaj z Anjo tudi letos pred začetkom pouka voznike in ostale udeležence v prometu ob šolskih poteh v različnih slovenskih krajih opozarjal, koliko dni je še do začetka šole in tudi, da je treba na otroke v prometu paziti vse leto, ne le ob začetku pouka.

 

Ključne besede


Prometna varnostotrocivarna mobilnostAMZS Center varne vožnje na VranskemkampanjaŠe 365 dni!kampanja Še 365 dni!