Delavnica za člane AMZS o zimskih pnevmatikah

Novice

AMZS Motorevija in Continental sta danes v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem za člane AMZS pripravila zanimivo vozniško delavnico o zimskih pnevmatikah.


Člani AMZS, ki so se prijavili na delavnico, so dobili priložnost v vlogi testnega voznika na hladnem in spolzkem asfaltu poligona AMZS Centra varne vožnje na Vranskem preveriti razliko med letnimi in zimskimi pnevmatikami. Z volanom v rokah so iskali mejo med oprijemom in zdrsom avtomobila na spolzki podlagi, našli hitrost, pri kateri letna pnevmatika "zaplava" na mokri cesti, in ugotovljali, na kako strmem klancu zimska pnevmatika najde oprijem, letna pnevmatika pa se nemočno vrti v prazno.

 

 

Continentalovi strokovnjaki so udeležencem delavnice razkrili tudi skrivnosti snovanja in izdelave kakovostnih zimskih pnevmatik, predstavniki AMZS in Motorevije pa razkrili skrivnosti in ozadje testiranja pnevmatik. Prav AMZS testi pnevmatik med vozniki veljajo za pomemben dejavnik nakupnih odločitev o pnevmatikah. Udeleženci delavnice so dobilitudi priložnost preskusiti najnovejšo Continentalovo pnevmatiko winter contact TS 870, ki je šele pred kratkim prispela v specializirane trgovine s pnevmatikami.

#amzsClanstvo
V AMZS bomo tudi v prihodnje za naše člane organizirali najrazličnejše brezplačne delavnice, zato spremljajte Motorevijo, našo spletno stran in družbena omrežja.

 

Treningi v AMZS Centru varne vožnje

Programi za avtomobiliste in motoriste z različnimi stopnjami zahtevnosti na najsodobnejšem poligonu v tem delu Evrope.

Več

 

Ključne besede


zimaMotorevijaAMZS članstvovarna mobilnostdelavnicapnevmatike

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji