Višje zavarovalno kritje za zavarovanje odgovornosti proti tretjim osebam

Novice

V povezavi z zakonsko obveznim zavarovanjem odgovornosti smučarjev in drugih uporabnikov smučišč v Italiji smo pripravili akcijsko povišanje zavarovalnega kritja oz. zavarovalnih vsot za zavarovanje odgovornosti v okviru Zavarovanja potovanj v tujino, in sicer s 50.000 € na 150.000 €, brez povišanja zavarovalne premije.


V Italiji od 1. januarja 2022 zakonodaja zahteva, da morajo imeti smučarji in drugi uporabniki smučišč sklenjeno zavarovanje za škodo, ki bi jo povzročili tretjim osebam.

V povezavi z omenjenim zakonsko obveznim zavarovanjem odgovornosti smučarjev in drugih uporabnikov smučišč v Italiji smo pripravili akcijsko povišanje zavarovalnega kritja oz. zavarovalnih vsot za zavarovanje odgovornosti v okviru Zavarovanja potovanj v tujino, in sicer s 50.000 € na 150.000 €, brez povišanja zavarovalne premije.

Sklenitev AMZS članstva Premium

Akcija velja tako za obstoječe člane, ki imajo sklenjeno članstvo Premium oz. Po meri, če ta vsebuje paket "Zavarovanje potovanj v tujino", kot tudi za članstva, ki bodo novo sklenjena ali obnovljena v času akcije od 1. 2. 2022 do 30. 4. 2022. Povišano zavarovalno kritje bo veljavno do poteka članstva.

Primer: Če ste članstvo Premium oz. Po meri (s paketom "Zavarovanje potovanj v tujino") sklenili 30. 4. 2022, vam povišano zavarovalno kritje za zavarovanje odgovornosti velja do poteka članstva, to je do 30. 4. 2023.

Pred odhodom na smučanje zahtevajte potrdilo

Obvezno zavarovanje odgovornosti boste morali v Italiji dokazati, zato si pravočasno priskrbite potrdilo, če se odpravljate na smučanje k našim zahodnim sosedom.

Potrdilo o zavarovanju odgovornosti v angleščini pridobite v AMZS informacijskem centru in AMZS članski službi, ki sta dosegljiva prek e-naslovov info@amzs.si, clanstvo@amzs.si in ana.zabkar@amzs.si ter na telefonskih številkah 080 28 20 (info center) ali 01 5305 234 in 01 5305 244 (članska služba). Potrdilo v času delovnika pošljemo članu na e-naslov, na domači naslov ali ga izdamo osebno.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

35

Priljubljenost članka

35

Shrani

Delite s prijatelji