AMD Pohorje ob 60-letnici jubilejna listina

Novice

Slovesnosti ob častitljivi obletnici se je udeležil tudi predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez.


Avto-moto društvo Pohorje je v soboto, 9. aprila 2022, obeležilo 60 let delovanja. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez, ki je v zahvalo in priznanje dobremu delu društva predsedniku AMD Pohorje Konradu Vrhovšku podelil jubilejno listino. 

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije se je zahvalil članom in članicam AMD Pohorje za izjemen prispevek, ki ga je društvo dalo ne le lokalnemu okolju, temveč tudi AMZS, ob tem pa izpostavil zelo tvorno sodelovanje s številnimi deležniki v lokalnem okolju. Izrazil je poklon vsem aktivnim članom, ki v dejavnosti društva vlagajo ogromno število prostovoljskih ur, s tem pa skrbijo za napredek in mnoge izboljšave, še zlasti na področju prometne varnosti. Vodstvu društva in članom je zaželel dobro delo ter uspešno sodelovanje tudi v prihodnje.  

O AMD Pohorje

AMD Pohorje je ob ustanovitvi delovalo kot krožek pri AMD Orehova vas. Kasneje so člani kupili zemljišče za postavitev doma, ki so ga dogradili s pomočjo krajanov in z ogromno prostovoljnega dela. V njem so se razvijali šport, rekreacija in kultura, bil pa je tudi pomemben prostor družabnih srečanj krajank in krajanov. 

AMD Pohorje je v šestih desetletjih svojega obstoja skrbelo za šolanje voznikov in športnih funkcionarjev, organiziralo veliko odmevnih prireditev – tako na področju športa (cestno hitrostne dirke, rally, avtokros, avtoskiring, enduro) kot prometne preventive (dogodki za voznike traktorjev, terenskih vozil, traktorjev …). Za svoje uspešno delo je prejelo veliko priznanj.  

Društvo je danes aktivno zlasti na področju prometne varnosti, predvsem pri skrbi za varnost najmlajših udeležencev v prometu (npr. varovanje šolarjev ob začetku šolskega leta in tudi sodelovanje pri akciji Še 365 dni!, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije) in pri pridobivanju novih članov. Zelo dobro sodeluje z društvi v Občini Hoče-Slivnica in tudi širše, pa tudi z Osnovno šolo Dušana Flisa – podružnično šolo Reka-Pohorje in s kmetijsko fakulteto. V prostorih društva delujeta krajevna organizacija Rdečega križa Slovenije in turistično društvo, organizirajo se tudi različne proslave in praznovanja, kar pomeni, da dom še dandanes resnično kot prostor druženja krajank in krajanov. 

Ključne besede


AMD PohorjeAndrej Brglez

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji