Pomoč na cesti za kolesarje odslej tudi v Avstriji

Novice

V sodelovanju s partnerskim klubom ÖAMTC iz Avstrije bo AMZS v letošnji poletni sezoni svojim članom pomoč na cesti za kolesarje nudil tudi pri naših severnih sosedih.


Kolesarski navdušenci bodo torej lahko to storitev v tujini koristili ne le na hrvaških, ampak tudi na avstrijskih cestah.

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez in generalni sekretar Jure Kostanjšek ter podpredsednik avstrijskega avtomobilskega kluba ÖAMTC Günter Thumser in direktor Oliver Schmerold so namreč podpisali dogovor, ki članom AMZS, če se jim na poti s kolesom kar koli pripeti, pomoč na cesti zagotavlja tudi v Avstriji, in sicer 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati sta si delegaciji na Dunaju izmenjali poglede na delovanje obeh klubov. AMZS se je seznanil z nekaterimi storitvami, ki jih svojim članom nudi avstrijski klub, in se podrobno poučil o helikopterski pomoči, ki jo ÖAMTC učinkovito izvaja že skoraj 40 let.

Eno AMZS članstvo za vsa vaša prevozna sredstva

Ob vse večji priljubljenosti kolesarjenja, tako z navadnimi kot električnimi kolesi, in z namenom, da bi AMZS svojim članom zagotavljal pomoč na cesti pri različnih oblikah njihove mobilnosti ter prispeval k razvoju trajnostne mobilnosti, je lani spomladi svojo storitev pomoči na cesti v Sloveniji razširil še na kolesa, ter dogovor o sodelovanju glede pomoči na cesti kolesarjem kot prvim sklenil s hrvaškim avtomobilskim klubom Hak.

AMZS pomoč na cesti za kolesarje deluje po enakih načelih, kot veljajo, če član uporablja avto, motor, moped, avtodom, kombi …: če bo mogoče, bo mehanik okvaro takoj odpravil, sicer pa kolo in kolesarja v Sloveniji odpeljal na želeni naslov, na Hrvaškem in v Avstriji pa do turistične nastanitve člana oziroma do najbližjega ustreznega servisa, če ta obstaja.

Člani AMZS bodo v tujini lahko brezskrbno vrteli pedala ne le na Hrvaškem, ampak tudi v Avstriji. Če se jim bo na poti s kolesom kar koli pripetilo, jim bodo na pomoč priskočili mehaniki hrvaškega avtomobilskega kluba Hak in avstrijskega avtomobilskega kluba ÖAMTC.

Ko se nahajate v tujini, za pomoč na cesti pokličite telefonsko številko AMZS klicnega centra +386 1 530 53 53, ki vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Operaterju povejte svoje članske podatke, točen opis kraja, kjer se nahajate, telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi, podatke o vozilu (znamka, tip, registrska številka). Operater bo uredil vse potrebno za nudenje ustrezne pomoči, v sodelovanju z avto-moto klubom države, kjer se nahajate, bo organiziral pomoč na cesti v tujini in vas obveščal o napredku intervencije.

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

38

Priljubljenost članka

38

Shrani

Delite s prijatelji