Kdo bodo finalisti izbora Najboljši za volanom?

Novice

V tem tednu se bodo najuspešnejši reševalci spletnega testa Najboljši za volanom preizkusili še v praksi. Najboljših deset se bo uvrstilo v finale in se tako potegovalo za naslov najboljši mladi voznik oziroma voznica Slovenije ter za glavno nagrado – enoletno uporabo forda fieste.


V prvi fazi letošnjega izbora najboljši za volanom, ki je potekala med 27. marcem in 30. aprilom, je bilo na spletni strani rešenih kar 3.731 testov, pri čemer je bilo edinstvenih reševalcev testa dobrih tri tisoč (sodelujoči so namreč imeli pravico, da lahko test po določenem časovnem obdobju ponovno rešujejo in skušajo na ta način izboljšati svoj rezultat).

Z odzivom smo izjemno zadovoljni. Cilj Avto-moto zveze Slovenije je bil podvojitev števila rešenih testov glede na lanski izbor, ko so mladi v enem mesecu izpolnili nekaj manj kot 1500 vprašalnikov. Uresničitev zastavljenega, tri tisoč rešenih testov, nam je uspela že teden dni pred zaključkom spletnega dela izbora,

je povedal mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije.

V teoretičnem delu mladi pokazali zelo dobro znanje

Spletni test Najboljši za volanom preverja poznavanje cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila. Iz nabora več kot 700 vprašanj, pri pripravi katerih sta sodelovala tudi Policija in Rdeči križ Slovenije, je računalniški program posameznemu reševalcu naključno določil 20 vprašanj.

Gre za preverjanje širokega spektra znanj, zagotovo pa je dodaten element, ki postavlja reševalca še pred nekoliko večji izziv, časovna omejitev reševanja. Da je kar 21 reševalcev test rešilo 100-odsttono pravilno, 98 pa se je zmotilo le pri odgovoru na eno vprašanje, je izjemen rezultat,

ocenjuje Kostanjšek.

V polfinalu 100 najboljših

Kandidate in kandidatke za laskavi naziv sedaj čaka nadaljevanje tekmovanja. AMZS je najboljše reševalce spletnega testa povabil v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer bo to sredo in četrtek, 16. in 17. maja, skupaj s Policijo in Rdečim križem Slovenije preveril njihove spretnostni pri najrazličnejših vozniških preizkušnjah, praktično znanje prve pomoči in kako se odzovejo oziroma ali znajo ukrepati v primeru prometne nesreče. Zmagovalci posamičnih kvalifikacij se bodo uvrstili v finale in se bodo 24. maja 2018 preizkusili še v zaključnem tekmovanju. Finalisti, še posebej zmagovalec, bodo postali mladi ambasadorji varne vožnje, Najboljši za volanom 2018 pa se bo domov odpeljal s fordom fiesto z bogatim paketom opreme Titanium.

Ford fiesto v brezplačno enoletno uporabo dobi le zmagovalec, a tudi drugi udeleženci finalnega tekmovanja domov ne bodo odšli praznih rok. Na pogumne mlade voznike in voznice čakajo še številne zanimive nagrade – na primer Petrolove vrednostne kartice v višini 400, 250 in 150 €, kamera Garmin Dash Cam™ 55, pametna športna zapestna ura Garmin vívosport™, bon za popust na avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava, AMZS darilni boni, kolesarske čelade, ki jih podarja Agencija RS za varnost prometa, in še kaj … Da mladi vozniki in voznice ne bodo žejni, bo poskrbela Radenska, uradna voda izbora.


Izbor Najboljši za volanom lahko spremljate na:

Ključne besede


AMZSPolicijaamzsNajboljši mladi voznik SlovenijeNajboljši za volanomvarna mobilnostpolicijaamzs vranskoRdeči križ SlovenijeAMZS VranskoAMZS Center varne vožnje na Vranskem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji