Znanih je deset finalistov Najboljši za volanom

Novice

Dobili smo deset najboljših v letošnjem izboru najboljšega mladega voznika oziroma voznice Slovenije. Prihodnji četrtek bo zmagovalec – Najboljši za volanom 2018 – le eden, poleg laskavega naslova pa se bo domov za eno leto odpeljal tudi s fordovo fiesto.


V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so se včeraj in danes pomerili najboljši reševalci spletnega testa. V finale Najboljši za volanom 2018 so se uvrstili Klemen Pongračič, Uroš Zagoranski, Gašper Colja, Gal Krajčič, Anže Rojec, Žan Turkovic, Uroš Šinkovec, Amadej Stošič, Jaka Kralj in Jan Balažic.

Polfinalisti so pot do laskavega naslova začeli z reševanjem spletnega testa. Število sodelujočih je pozitivno presenetilo – rešenih je bilo 3.731 testov, kar je več kot podvojitev lanskoletnega števila, ko je bilo rešenih nekaj manj kot 1.500 testov. V praktičnem delu izbora jih je pričakalo šest vaj, ki so jih zasnovali AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije pripravili šest vaj.

Kandidati za Najboljši za volanom so se pod budnim očesom AMZS inštruktorjev varne vožnje, Matjaža Leskovarja iz sektorja prometne policije ter strokovnih sodelavcev za prvo pomoč pomerili v vozniških spretnostih, poznavanju avtomobila in elementov varne vožnje ter kako ukrepati v primeru prometne nesreče, tudi z nudenjem prve pomoči.

Sodelujoči so s prikazanimi sposobnostmi in veščinami navdušili ocenjevalce, zagotovo pa je vsak pri sebi odkril točke, pri katerih lahko svoje znanje še nadgradi ter s tem postane še boljši in še bolj varen voznik, kar je nenazadnje tudi eden od namenov izbora.

Teden dni časa za pripravo na veliki finale

Finalisti imajo teden dni časa, da se pripravijo na dan D letošnjega izbora, ki bo prihodnji četrtek, 24. maja 2018, v AMZS Centru avrne vožnje na Vranskem. Zagotovo bodo tudi takrat pokazali vse svoje znanje in veščine - že sam naslov najboljši mladi voznik Slovenije je zagotovo velika motivacija, še dodatna spodbuda pa je glavna nagrada - eno leto uživanjcije s fordom fiesta. 

Poleg fordove fieste še druge fenomenalne nagrade

Z novo fordovo fiesto z bogatim paketom opreme Titanium se bo odpeljal samo eden od finalistov. A tudi drugi ne bodo ostali praznih rok. Razveselile jih bodo nagrade kot so: Petrolove vrednostne kartice, kamera Garmin Dash Cam 55, pametna športna zapestna ura Garmin vivosport, bon za avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava in AMZS darilni boni.

Vsem sodelujočim čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje, prav posebne čestitke pa seveda finalistom, ki jim želimo veliko uspeha tudi v finalu! 

 

 

Še več o #NajboljsiZaVolanom:
Obširno fotogalerijo najdete na AMZS Facebook strani

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji