Kartodrom v Slovenji vasi odprl svoja vrata

Novice

V Slovenji vasi pri Ptuju je danes svoja vrata odprl AMZS Center kartinga in moto športa, v katerem se bodo odvijale tako športne kot tudi aktivnosti za večjo prometno varnost.


Slovenija in slovenski karting sta danes z otvoritvijo AMZS Centra kartinga in moto športa dobila sodoben kartodrom. Pomemben del aktivnosti v novem AMZS centru bo tako povezanih s karting stezo, ki je primerna za karting, mini moto in skuter, in bo namenjena tako treningom voznikov in organizaciji dirk kot vsem, ki si želijo atraktiven in nekoliko bolj adrenalinski način sprostitve. Vsi, željni ukvarjanja s kartingom, tako posamezniki kot podjetja, si bodo lahko gokarte izposojali.

Naš cilj je, da v tej naši novi enoti zagotovimo čim bolj pestro dogajanje, namenjeno najrazličnejšim skupinam. Želimo si, da ta lokacija postane stičišče in prostor, kjer se bodo ljudje radi družili, zato lepo vabljeni vsi prijatelji kartinga in športni navdušenci, še posebej pa seveda člani AMZS, ki imate pri izposoji kartov posebno ugodnost,

je ob današnji slovesnosti povedala Lucija Sajevec, direktorica AMZS, d. d.

Novi AMZS Center kartinga in moto športa sta na uspešno pot pospremila predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik in direktorica AMZS, d. d., Lucija Sajevec.

 

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik je prepričan, da bo novo karting prizorišče pomembno vplivalo na razvoj slovenskega kartinga in moto športa:

Verjamem da bomo s to sodobno in tudi z vidika varnosti urejeno infrastrukturo – karting steza je namreč obdana z ustrezno velikimi izletnimi površinami in zaščitno ograjo –, spodbujali zanimanje za karting tako med športniki kot rekreativnimi vozniki. Ker pa bo AMZS v tej novi enoti izvajal tudi izobraževalne dejavnosti, bo Avto-moto zveza Slovenije v Slovenji vasi na enem mestu uresničevala tako poslanstvo panožne zveze za moto šport in karting kot svoja prizadevanja za varno mobilnost. Ne nazadnje sta šport in prometna varnost še kako povezana. Dirkališče omogoča, da se vsi, željni adrenalina, dirkaških doživetij naužijejo v varnem okolju, ki odpušča napake, pridobljene izkušnje pa pripomorejo k varnejši vožnji v prometu.

Vsem sodelavcem je čestital za dosedanje izvrstno opravljeno delo, Občini Hajdina za podporo, posebno zahvalo pa namenil AMD Ptuj. To je prvo karting dirko na Ptuju organiziralo že leta 1969, ravno trud in požrtvovalnost prostovoljcev pa sta pripomogla, da se je tradicija kartinga ohranila in prenesla na mlajše rodove.

Karting je bil v Sloveniji pred desetletji že izjemno priljubljen šport, za voznike malih formul pa je navijalo tudi več tisoč gledalcev. V AMZS upamo, da bomo z novim kartodromom temu privlačnemu športu dali nov zagon in spodbujali športno udejstvovanje vseh generacij,

je še izpostavil Breznik.

Prvi velik dogodek na novem kartodromu v Slovenji vasi bo že to nedeljo, 17. junija 2018, ko bo v organizaciji AMD Ptuj karting dirka za državno prvenstvo.

Dejstva o karting stezi v Slovenji vasi

  • površina steze: 8965 kvadratnih metrov
  • dolžina: 1005 metrov
  • širina: od 8 do 10 metrov
  • število ovinkov: 13
  • steza je zasnovana tako, da je mogoče voziti v obe smeri, torej levi ali desni krog

Za več informacij o AMZS Centru kartinga in moto športa nas lahko pokličete na 051 495 644!

Storitev rent-a-gokart

Cenik - redni Cena za člane AMZS Redna cena
Najem karta - solo 10-minutna vožnja 12,00 € 15,00 €
Najem karta - dvosed 10-minutna vožnja 12,00 € 15,00 €
Najem karta - otroški 10-minutna vožnja 10,00 € 12,00 €
Uporaba proge - lasten kart / motor dnevna (glede na urnik obratovanja) 30,00 € 35,00 €
Uporaba proge - lasten kart / motor poldnevna (do 13. ali po 13. uri) 25,00 € 30,00 €
Najem garaže 3 x 3 m mesečni 80,00 € 100,00 €
Najem garaže 3 x 6 m mesečni 130,00 € 150,00 €
Najem garaže 3 x 3 m letni 800,00 € 1.000,00 €
Najem garaže 3 x 6 m letni 1.300,00 € 1.500,00 €
Najem objekta za izvedbo prireditev   po dogovoru/ponudbi
Izvedba dogodkov   po dogovoru/ponudbi

Vse cene vključujejo DDV.

10 kartov Sodi RT8 (270 kubični), en kart namenjen otrokom Sodi LR5 (160 kubični) in en dvosed Sodi 2Drive (390 kubični)

 

Video

Ključne besede


AMZSAnton BreznikAMZS športkartingLucija SajevecSlovenja vasAMZS Center kartinga in moto športagokartkartisti

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

116

Priljubljenost članka

116

Shrani

Delite s prijatelji