AMZS lastniško vstopa v družbo AV Living Lab

Novice

Delniška družba AMZS je z lastniškim deležem vstopila v družbo AV Living Lab. Novo partnerstvo omogoča bolj konkurenčen globalni ekosistem za razvoj rešitev in konceptov za samovozeča vozila.


V lastništvo družbe AV Living Lab, ki je v delni lasti družbe BTC, z junijem vstopa tudi družba AMZS, d. d., ki ima bogate izkušnje na vseh treh področjih, ki vplivajo na varno mobilnost. To so voznik, vozilo in cesta, vključno z avtonomno vožnjo in inteligentnimi asistenčnimi sistemi, ki bodo zaznamovali mobilnost prihodnosti, prispevali k varnejšemu in bolj tekočem prometu ter mobilnosti ranljivejših skupin udeležencev v prometu.

AMZS, d. d., v družbo AV Living Lab prinaša strokovnjake AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, AMZS Tehnično diagnostičnega centra in strokovnjake s področij servisiranja in certificiranja vozil, varne mobilnosti, izobraževanja in osveščanja voznikov ter drugih udeležencev v prometu. Kot testni poligon za razvoj rešitev za samovozeča vozila bo imel pomembno vlogo tudi AMZS Center varne vožnje na Vranskem. 

V partnerskem in lastniškem sodelovanju z družbo AV Living Lab vidimo priložnost, saj nas pred prehodom na popolnoma avtonomno mobilnost čakajo številni tehnični in drugi izzivi. Z medsebojno izmenjavo znanja nam bo sodelovanje z družbo AV Living Lab pomagalo pri uresničevanju našega poslanstva. Prek ozaveščanja, izobraževanj in drugih aktivnosti za varno mobilnost jih bomo prenesli na člane AMZS in druge uporabnike,

je povedala Lucija Sajevec, direktorica družbe AMZS, d. d.

»Družba AMZS odlično dopolnjuje ekosistem AV Living Lab, saj vanj vnaša vrhunska znanja, testno okolje AMZS Centra varne vožnje Vransko in domače ter tuje partnerje. Skupaj bomo še uspešneje nagovarjali največje svetovne proizvajalce vozil in jih prepričali, da je Slovenija pravo okolje za razvoj novih rešitev, aplikacij, storitev in poslovnih modelov za avtonomno mobilnost,« je povedal Daniel Avdagič, direktor AV Living Laba.

Ključne besede


AMZSLucija Sajevecavtonomna vožnjaAMZS Center varne vožnje na VranskemAMZS Tehnično diagnostični ceter

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji