Servisne delavnice AMZS delujejo nemoteno v regijah z dobro epidemiološko sliko

Novice

Servisne delavnice AMZS delujejo nemoteno v regijah z dobro epidemiološko sliko, v ostalih treh regijah pa je servis AMZS še vedno na voljo le za nujna popravila. Upoštevajoč vladne ukrepe sta AMZS Šola vožnje in AMZS Center varne vožnje na Vranskem še vedno zaprta.


Od 23. januarja servisne delavnice AMZS ponovno delujejo nemoteno, in sicer v regijah z dobro epidemiološko sliko. 

Na servis se lahko naročite prek spleta, kot člani AMZS lahko izkoristite številne ugodnosti.

Preverite delovne čase AMZS centrov.

Preverite, v katerih primerih in na kakšen način je dovoljeno z osebno izjavo in dokazilom prehajanje občinskih meja.

V regijah s slabo epidemiološko sliko je servisna dejavnost dovoljena le za nujna popravila in storitve, povezane z varno mobilnostjo članov in strank AMZS: 

  • servis, potreben za tehnični pregled vozila,
  • prečrpavanje napačno točenega goriva,
  • nujna vulkanizerska popravila, kot sta krpanje pnevmatik in menjava poškodovanih oziroma obrabljenih pnevmatik,
  • menjava akumulatorja in
  • druge nujne storitve za preventivno vzdrževanje vozila.

Nekatera vozniška dovoljenja veljajo do konca leta

AMZS Center varne vožnje na Vranskem, AMZS Šola vožnje v Ljubljani in Trebnjem ter AMZS članska točka na Dunajski 128 v Ljubljani ostajajo zaprti.

Vlada je do vključno 31. decembra 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla oz. bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021. 

To velja le v primerih, ko je podaljšanje dovoljenja odvisno od zakonsko predpisanih usposabljanj oz. obveznosti za podaljšanje, ki jih izvajajo pooblaščene organizacije, to so program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij in praktični del vozniškega izpita.

Tehnični pregledi, registracije, zavarovanja

V AMZS centrih je še naprej mogoče opraviti tehnični pregled in urediti registracijo vozila. Sklepanje zavarovanj je možno opravljati le na daljavo, obvezno avtomobilsko zavarovanje pa izjemoma tudi neposredno v AMZS centrih sočasno z registracijo vozila. Tahografske delavnice delujejo nemoteno, prav tako prepisi vozil. Nemoteno poteka tudi upravni postopek izdaje mednarodnih vozniških dovoljenj.

Prek spleta lahko sklenete ali podaljšate AMZS članstvo.

Na daljavo sklenite obvezno avtomobilsko zavarovanje.

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24/7

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Če je le mogoče, naši mehaniki okvaro takoj odpravijo, kar pomeni, da vozila ni treba odpeljati na servis oziroma da lahko voznik takoj nadaljuje svojo pot.

V AMZS po vinjeto, po Pozorne nogavičke pa v spletno trgovino

V AMZS centrih je prepovedana prodaja blaga, ki ni zakonsko obvezno. Izjeme so obvezna oprema za vozilo, najem otroških varnostnih sedežev, nakup vinjete.

Ugodnosti za člane AMZS in imetnike Diners Club AMZS plačilne kartice ob nakupu letne slovenske vinjete.

Ker v AMZS centrih trenutno ni mogoče kupiti darilnih kartic, jih naročite na dom prek brezplačne telefonske številke 080 26 36 ali prek e-naslova cvv@amzs.si. Prek naše spletne trgovine naklikaj.amzs.si lahko naročite tudi Pozorne nogavičke.

Vse naštete omejitve veljajo za fizične osebe, medtem ko za poslovne uporabnike omejitve ne veljajo.

Skrbimo za zdravje

Varnost in zdravje naših članov, strank ter zaposlenih je vselej na prvem mestu, zato v AMZS sledimo navodilom NIJZ ter z vso odgovornostjo sprejemamo ukrepe, s katerimi želimo pripomoči k preprečevanju širjenja epidemije covida-19. Izvajanje storitev smo zato prilagodili. Stranke prosimo, naj upoštevajo navodila našega osebja in se zahvaljujemo za razumevanje.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

47

Priljubljenost članka

47

Shrani

Delite s prijatelji