Ekipa AMZS na tekmovanju mehanikov v Luksemburgu

Novice

Med 11. in 14. oktobrom 2021 bo v Luksemburgu potekalo mednarodno tekmovanje in usposabljanje za odličnost cestnih patrulj, kjer bo med izkušenimi mehaniki iz 14 avtomobilskih klubov pod inštruktorsko taktirko Saša Tomažiča tekmoval tudi AMZS mehanik Miha Setnikar.


Usposabljanje, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA in ARC Europe, mednarodne mreže za pomoč na cesti, ki jo je leta 1991 ustanovilo osem evropskih avtomobilskih klubov, danes pa zagotavlja pomoč na cesti v kar 43 evropskih državah, bo v Luksemburgu od 11. do 14. oktobra 2021 gostil luksemburški avtomobilski klub ACL.

Mednarodno tekmovanje in usposabljanje za odličnost cestnih patrulj – FIA Road Patrol Training for Excellence poteka po letu premora, saj je bilo lani zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedano. Namen dogodka je izobraževanje in seznanjanje z novostmi na področju pomoči na cesti in avtomobilizma ter izmenjava dobrih praks.

Kot je pojasnil Tomažič iz AMZS Tehnično-diagnostičnega centra, ki je bil vodja ekipe mehanikov že leta 2019 in 2018, ko so obakrat osvojili drugo mesto, bodo naloge mehanikov iz avtomobilskih klubov širom Evrope in tudi Bocvane, reševanje skritih, a realnih okvar na avtomobilih in drugih prevoznih sredstvih, s katerimi se vsakodnevno srečujejo pri pomoči na cesti svojim članom. Kot vsako leto bo v ospredju odnos mehanika s stranko ter na kakšen način in kako hitro oz. iznajdljivo bo poskušal rešiti njeno težavo. Glede na to, da postaja e-mobilnost čedalje bolj razširjena, bo kakšna naloga, predvideva Tomažič, verjetno tudi s tega področja.

Ekipa AMZS mehanikov se na tekmovanju in usposabljanju za odličnost cestnih patrulj redno uvršča med najboljše v Evropi – leta 2016 se je ovenčala celo z naslovom najboljših v Evropi.

 

 

 

Ključne besede


AMZSpomoč na cestiFIAARC Europemehanikitekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji