AMZS mehaniki znova najboljši v Evropi

Novice

Ekipa AMZS mehanikov je v konkurenci avtomobilskih klubov iz 14 držav zmagala na usposabljanju klubskih mehanikov za pomoč na cesti FIA Road Patrol Training for Excellence 2021, ki je od 11. do 14. oktobra 2021 potekalo v Luksemburgu. Drugi so bili predstavniki avstrijskega ÖAMTC, tretji pa iz britanskega AA.


AMZS ekipa mehanikov je bila najboljša na mednarodnem tekmovanju in usposabljanju za odličnost cestnih patrulj FIA Road Patrol Training for Excellence, ki ga je od 11. do 14. oktobra 2021 organiziral luksemburški avtomobilski klub ACL. Mehanik Miha Setnikar in tehnični inštruktor Sašo Tomažič sta v ostri konkurenci premagala avstrijski ÖAMTC in AA iz Velike Britanije, četrti pa so bili predstavniki nemškega ADAC.

 

Seveda sva oba z Miho zelo vesela zmage, a bistvo tekmovanja ni prvo mesto, temveč to, da smo se veliko naučili – tako od predavateljev kot od drugih ekip. Spoznali smo dobre prakse sodelujočih klubov in izmenjali izkušnje, ki nam bodo koristile pri našem delu in jih bomo prenesli med naše zaposlene. Zmaga na tekmovanju je pokazatelj, da se trudimo, vrhunsko opravljamo svoje delo in da znamo poskrbeti za člana, ki se na svoji poti znajde v težavah, ter mu pomagamo karseda hitro in učinkovito,

je povedal Tomažič.

Letošnjega dogodka so se udeležili mehaniki za pomoč na cesti iz 14 avtomobilskih klubov iz FIA Regije I (ta v mednarodni avtomobilistični zvezi FIA združuje evropske, afriške in avtomobilske klube z Bližnjega vzhoda). Reševali so skrite, a realne okvare na avtomobilih, tako tistih z motorjem na notranje izgorevanje kot električnih. V ospredju ene od nalog je bil 12-voltni akumulator v sodobnem vozilu. Napake na akumulatorju ali celo njegova odpoved so že dolgo časa glavni vzrok okvar, zaradi katerih avto obstane na cesti in zaradi katere člani najpogosteje pokličejo na pomoč avtomobilske klube. Ne le hitra in iznajdljiva rešitev težave, na tekmovanju je bil tudi tokrat zelo pomemben sam odnos mehanika s stranko. Ena od nalog je bila tudi pomoč članu, ki se znajde v težavah na cesti z e-kolesom ter navadnim in e-motociklom.

Letošnjega dogodka so se udeležili mehaniki za pomoč na cesti iz 14 avtomobilskih klubov iz FIA Regije I, tudi Bocvane.

Izjemno zadovoljna z dosežkom AMZS ekipe je tudi direktorica družbe AMZS Lucija Sajevec:

Ponosna sem na svoja sodelavca in uspeh, ki sta ga dosegla, predvsem pa na dejstvo, da je naša ekipa že vrsto let v samem vrhu. Ti rezultati so vsekakor pokazatelj dobrega in strokovnega dela, ki je predpogoj za zadovoljstvo naših članov in strank. Tem seveda želimo, da bi nas na svojih poteh čim manjkrat potrebovali, če pa nas že pokličejo na pomoč, so lahko prepričani, da bodo v dobrih rokah. In to ne le v Sloveniji, temveč tudi, ko se odpravijo v tujino. Cilj mednarodnega tekmovanja in usposabljanja je namreč tudi to, da bi člani avtomobilskih klubov imeli enako raven storitev v vseh državah, katerih klubi so članice FIA.

Ena od nalog je bila tudi pomoč članu, ki se znajde v težavah na cesti z navadnim in e-kolesom ter navadnim in e-motociklom.

Na usposabljanju, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA in ARC Europe, mednarodne mreže za pomoč na cesti, ki jo je leta 1991 ustanovilo osem evropskih avtomobilskih klubov, danes pa zagotavlja pomoč na cesti v več kot 40 evropskih državah, so AMZS mehaniki že vrsto let med najboljšimi. Leta 2016 so zmagali na Hrvaškem, v letih 2018 in 2019 so bili v Avstriji oziroma na Nizozemskem drugi, lani pa je bilo tekmovanje zaradi epidemije covida-19 odpovedano. AMZS je tekmovanje organiziral leta 2017, potekalo je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. 

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

 

Ključne besede


varna mobilnostpomoč na cesti v tujiniRoad Patrol Training for Excellencetekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

74

Priljubljenost članka

74

Shrani

Delite s prijatelji