Ko sekunde štejejo

Novice

Video: kako naj ravna motorist v primeru nesreče drugega motorista


Avto-moto zveza Slovenije se je odzvala povabilu Direkcije RS za infrastrukturo in sodelovala, skupaj s Policijo in Reševalno postajo UKC Ljubljana, pri snemanju filma »Ko sekunde štejejo« s prikazom, kako naj motorist ravna v primeru nesreče drugega motorista.

S filmom želimo sporočiti, da moramo v primeru nesreče najprej poskrbeti za lastno varnost, ustrezno opozoriti druge udeležence v prometu in nuditi pomoč ponesrečencu. K večji prometni varnosti z odgovornim ravnanjem prispevamo vsi udeleženci v cestnem prometu.


AMZS inštruktor varne vožnje Brane Legan ob tem svetuje:

Ko je motorist na vožnji, je zelo pomembno, da skuša vnaprej prepoznati in predvideti okoliščine, ki vplivajo na njegovo vožnjo, in tudi na nepredvidene nevarne situacije. Pri vožnji je ključno prilagajanje hitrosti, ohranjanje ustrezne pozicije na vozišču glede na konfiguracijo ceste in upoštevanje vseh drugih udeležencev v prometu.

 

Programi varne vožnje za motoriste

Tečaj varne vožnje rešuje življenje. Trenirajte z našimi izkušenimi inštruktorji varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Člani AMZS do 30 % ugodneje.

Prijavite se

Ob nesreči nisi sam 

Nastal pa je tudi video s prikazom poteka komunikacije v primeru prometne nesreče med dispečerjem v dispečerskem centru reševalne postaje in osebo, ki priskoči na pomoč na samem kraju nesreče.

 

Ključne besede


motoristiBrane Leganprometna varnostmotorprometna nesrečanasvet

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji