FIA zavzemanje AMZS za interese voznikov pred lanskimi volitvami prepoznala kot primer dobre prakse

Novice

Avto-moto zveza Slovenije se je v Strasbourgu udeležila spomladanskega srečanja FIA Regija I.


Avto-moto zveza Slovenije je minuli teden v Strasbourgu na Evropskem svetu FIA Regija I (ta v mednarodni avtomobilistični zvezi FIA združuje avtomobilske klube iz Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda) evropskim avtomobilskim klubom predstavila aktivnosti na področju zagovorništva interesov voznikov in drugih udeležencev v prometu, ki jih je lani izvajala pred državnozborskimi in volitvami predsednika republike. Predstavitev generalnega sekretarja AMZS mag. Jureta Kostanjška je požela veliko zanimanja – tako FIA kot partnerski avtomobilski klubi so aktivnosti AMZS prepoznali kot primer dobre prakse, po kateri bi se lahko tako krovna organizacija kot posamezni klubi zgledovali za volitve v Evropski parlament, ki bodo 2024.  

Pobude in predlogi AMZS pred državnozborskimi volitvami 2022
Volitve 2022: kaj v Avto-moto zvezi Slovenije pričakujemo od nove vlade?

Monica Berg, direktorica oddelka za javno politiko in mednarodno sodelovanje pri ADAC, predsednik FIA Regija I Jorge F. Delgado in generalni sekretar AMZS mag. Jure Kostanjšek

V sklopu srečanja je potekala tudi generalna skupščina FIA Regija I, na kateri sta bila potrjena rebalans proračuna za leto 2023 in sprejem angleškega kluba AA pod okrilje FIA. Delegacija AMZS je veliko prizadevanj vložila v dogovarjanje, da bi – podobno kot velja za pomoč na cesti za avtomobile, motocikle, avtodome in kombije –, recipročna pomoč klubov veljala tudi za kolesarje. AMZS ima sicer za pomoč na cesti za kolesarje že sklenjena bilateralna dogovora s hrvaškim avtomobilskim klubom HAK in avstrijskim ÖAMTC

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Ključne besede


FIAJure KostanjšekFIA Regija Ivolitve

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji