Odpravljena omejitev gibanja, dovoljeno zbiranje do deset ljudi

Novice

Vlada je odločila, da se ukine omejitev gibanja na občine in statistične regije in da se ob upoštevanju navodil za zajezitev novega koronavirusa dovoli zbiranje do deset ljudi. Med drugim se bodo od ponedeljka, 15. februarja, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem spet izvajali vsi programi varne vožnje.


AMZS Center varne vožnje na Vranskem in AMZS Šola vožnje

Od ponedeljka, 15. februarja, do vsaj petka, 19. februarja, se bodo v AMZS Centru varne vožnje izvajali tudi komercialni programi varne vožnje, in sicer za skupine do 10 ljudi, ob upoštevanju medsebojne razdalje (najmanj dva metra) in ostalih zaščitnih ukrepov ter pod pogojem negativnih testov zaposlenih, ki niso starejši od enega tedna. Za udeležence komercialnih programov varne vožnje negativni test na novi koronavirus ni potreben.

Nasprotno je negativni test na novi koronavirus potreben za udeležence zakonsko predpisanih programov – program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in program usposabljanja za varno vožnjo (izbris kazenskih točk). Tako izvajalci kot udeleženci zakonsko predpisanih programov morajo predložiti negativen izvid testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 72 ur, opravljen v EU in določenih državah po HAGT ali PCR metodi.

Dovoljena so tudi usposabljanja v AMZS Šoli vožnje v Ljubljani in Trebnjem, prav tako pod pogojem negativnih testov na novi koronavirus tako za izvajalce kot udeležence, ki ni starejši od 72 ur.

Vsi udeleženci zakonsko predpisanih programov varne vožnje in udeleženci usposabljanj šole vožnje morajo poleg negativnega testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 72 ur, imeti na usposabljanju zaščitno masko FFP2 ter upoštevati vse zaščitne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Preverite, kje lahko opravite test

Prijavite se na tečaj varne vožnje na Vranskem

Prijavite se na usposabljanja v AMZS Šoli vožnje

Vlada je sicer do vključno 31. decembra 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla oz. bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021. 

Tehnični pregledi, registracije, zavarovanja

V AMZS centrih je še naprej mogoče opraviti tehnični pregled in urediti registracijo vozila. Tahografske delavnice delujejo nemoteno, prav tako prepisi vozil. Nemoteno poteka tudi sklepanje zavarovanj in upravni postopek izdaje mednarodnih vozniških dovoljenj.

Preverite delovne čase AMZS centrov

Na daljavo sklenite obvezno avtomobilsko zavarovanje

Naročite se na servis vozila

V skladu z vladnim odlokom je dovoljena servisna dejavnost (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice). Na menjavo pnevmatik in na servis vozila v AMZS centrih se je mogoče naročiti prek spleta. Tako se boste izognili čakalnim vrstam in nam pomagali pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. 

V AMZS centrih je mogoče kupiti blago za popravila oz. vzdrževanje vozil in vse za vašo varno mobilnost, vključno z blagom, ki je zakonsko obvezno: obvezna oprema za vozila, najem otroških varnostnih sedežev, vinjete.

Darilne kartice in pozorne nogavičke lahko nakupite tudi prek naše spletne strani in spletne trgovine.

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24/7

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Če je le mogoče, naši mehaniki okvaro takoj odpravijo, kar pomeni, da vozila ni treba odpeljati na servis oziroma da lahko voznik takoj nadaljuje svojo pot.

Prek spleta lahko sklenete ali podaljšate AMZS članstvo

AMZS članska točka na Dunajski v Ljubljani spet odprta

V AMZS članski točki na Dunajski 128 v Ljubljani lahko od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro:

Skrbimo za zdravje

Varnost in zdravje naših članov, strank ter zaposlenih je vselej na prvem mestu, zato v AMZS sledimo navodilom NIJZ ter z vso odgovornostjo sprejemamo ukrepe, s katerimi želimo pripomoči k preprečevanju širjenja epidemije covida-19. Izvajanje storitev smo zato prilagodili. Med drugim velja omejitev števila strank v prostoru na 30 m2 in prepoved združevanja nad deset oseb. Stranke prosimo, naj nosijo zaščitne maske, si razkužujejo roke, upoštevajo varnostno razdaljo ter upoštevajo navodila zaposlenih. Hvala za razumevanje in ker smo #SkupajSkrbni.

Ključne besede


zdravješola vožnjevarna mobilnostvarna vožnjatehnični preglediregistracijekoronaviruszavarovanja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

48

Priljubljenost članka

48

Shrani

Delite s prijatelji