Šolske poti naj bodo varne vseh 365 dni

Novice

AMZS se je v sodelovanju z avto-moto društvi, Policijo in Zavarovalnico Sava že šesto leto s kampanjo Še 365 dni! pridružil aktivnostim različnih deležnikov ob začetku novega šolskega leta.


Pred začetkom novega šolskega leta in 1. septembra sta AMZS maskoti Anja in Marko obiskala kar 14 slovenskih krajev. Z AMTK Koper, društvom Gas Vrtejba ter AMD društvi Piran, Štefan Kovač, Markovci, Dravograd, Ravne na Koroškem, Izlake, Slovenska Bistrica, MTT Maribor, Orehova vas, Žiri in Kranj sta maskoti voznike v dneh pred začetkom pouka opominjali, da se otroci vračajo na šolske poti. 1. septembra pa sta jim s sloganom Še 365 dni! sporočili, da morajo vozniki paziti na otroke na cestah vse leto.

Foto: Obiski maskot po Sloveniji

 

Prometnovarnostni dan na Vranskem: Mala šola prometa

V avgustu je bil v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem za otroke, ki so bili v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje, organiziran tradicionalni pometnovarnostni dan. Osrednji namen tokratne poletne šole mobilnosti je bil opozoriti najmlajše udeležence v prometu, da morajo na šolskih poteh paziti na sebe in druge ter spoštovati pravila.

S t. i. malo šolo prometa je AMZS ob začetku pouka poseben poudarek namenil ozaveščanju, kaj je zavorna pot (kako dolgo pot prevozi avtomobil, preden se ob zaviranju zaustavi), zakaj je pomembna varnostna razdalja, zakaj je pomembna zbranost med vožnjo, zakaj je treba uporabljati otroške varnostne sedeže oziroma varnostni pas ter zakaj moramo biti v prometu previdni, še zlasti kot ranljivejši udeleženci – pešci, kolesarji, skiroisti … 

 

Iz Motorevije: Poletna šola varnosti in mobilnosti

Prometnovarnostni dan na Vranskem je zadnja štiri leta del kampanje Še 365 dni! Otroci v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje so prvo leto spoznavali pasti vožnje z avtobusi, še zlasti zaradi neuporabe varnostnih pasov, predlani so spoznavali pasti in nevarnosti vožnje z električnimi skiroji in električnimi kolesi, lani pa je bil poudarek na zavorni poti in nevarnostih uporabe mobilnega telefona v prometu.

Ključne besede


Prometna varnostotrocivarna mobilnostzačetek šole

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji