V projektu Kolesa za vse! zbrali že več kot 350 koles

Novice

Avto-moto zveza Slovenija je v okviru dobrodelnega projekta Kolesa za vse! v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi za socialno ogrožene družine zbrala že več kot 350 koles.


Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi oktobra 2021 začela z zbiranjem rabljenih koles z namenom, da jih s pomočjo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje razdeli družinam, ki zaradi najrazličnejših okoliščin nimajo svojega kolesa. Doslej je bilo otrokom, mladostnikom in njihovim staršem podarjenih že več kot 350 koles.

Vsa zbrana kolesa, ki so bila v tehničnem stanju, da jih je bilo mogoče z minimalnim vložkom popraviti – takšna je bila velika večina koles – so serviserji pregledali in pripravili za varno vožnjo, ZPM Ljubljana Moste - Polje pa je za kolesa poiskal nove lastnike. Da bo kolesarjenje res varno, pa je pripomoglo tudi podjetje Butan plin, ki je v okviru programa za osvajanje prometnega znanja in varne uporabe kolesa med osnovnošolci "Varno na kolesu" prejemnikom koles podarila zaščitne kolesarske čelade. 

V akciji zbiranja rabljenih koles sodelujejo: AMD Šlander Celje, AMD Dravograd, AMD Pohorje, AMD Hrastnik, AMTK Koper, AMTK Ljubljana, AMD Lukovica, AMD TAM Maribor, AMD Štefan Kovač Murska Sobota, AMD Novo mesto, AMD Ptuj, AMD Ravne na Koroškem, AMD Slovenske Konjice, AMD Šmartno ob Paki in Društvo Gas Vrtejba.
 

Ključne besede


kolesarjidobrodelnostdobrodelna akcijaZveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Poljekolesa za vse

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji