AMZS pomoč na cesti

Hitra pomoč ob manjših okvarah vozila - 6 od 10 okvar odpravimo na mestu!

V AMZS kot pomoč na cesti označujemo hitro intervencijo pri kateri mehanik odpravi nastalo napako na sami lokaciji, kjer je do okvare prišlo. Hitro popravilo vozniku omogoči brezskrbno nadaljevanje poti.

Že manjša okvara na vozilu je razlog, da vožnje ne morete nadaljevati. V tem primeru pokličite AMZS klicni center, telefon 1987. Če je le mogoče, vam bo mehanik ekipe AMZS Pomoč okvaro odpravil neposredno na kraju okvare, v nasprotnem primeru pa bomo vozilo odvlekli do ustreznega servisa. Ugodnost velja v Sloveniji in jo lahko uveljavite največ trikrat v članskem letu. Za manjšo okvaro se štejejo:

  • izpraznjen akumulator,
  • manjša okvara na hladilnem sistemu,
  • predrta pnevmatika,
  • menjava kolesa,
  • pregorele varovalke,
  • manjše okvare električne napeljave itn.

Stroške rezervnih delov in materiala krije član!

Če ste zaklenili avtomobilske ključe v avto, vam bo prav tako pomagal mehanik AMZS. Predrto pnevmatiko lahko v nekaterih primerih zakrpa kar na terenu, če je poškodba prehuda, pa vam bo namestil rezervno kolo. Če boste obstali med vožnjo, ker vam je zmanjkalo goriva, vam bo gorivo dostavil mehanik AMZS. Dostava goriva je strošek AMZS, gorivo plača član.

Oprema in način reševanja

Naši mehaniki so za tovrstne intervencije strokovno usposobljeni, za kar skrbimo z rednimi izobraževanji doma in v tujini. Za intervencije uporabljajo za to posebej prilagojena vozila, ki jim nudijo različne možnosti zavarovanja kraja okvare in širok nabor funkcionalnosti. Najnovejša v naši floti so vozila VW Caddy, Isuzu D-Max in MB Sprinter, med starejšimi pa lahko na naših cestah opazite tudi Subarujeve Foresterje s pogonom na plin, terenske Puche in druge. Izdatna svetlobna oprema zagotavlja učinkovito zavarovanje kraja okvare in s tem preprečitev naleta mimo vozečih vozil.

Vsa vozila so opremljena s širokim naborom orodja in osnovno zalogo elektronskih nadomestnih delov - tudi akumulatorjev. Isuzu D-Max in MB Sprinter pa v tej floti še posebej izstopata, saj sta opremljena tudi z vilicami za vleko oz. prevoz vozila - avtomobila ali motocikla - v primeru, ko odprava napake na lokaciji ni možna. Naši prilagojeni Isuzu D-Maxi pa so celo edina vozila v Sloveniji zmožna reševanja pokvarjenega vozila iz garažne hiše!

Pomoč na cesti zagotavljamo vsem voznikom osebnih vozil in motorjev, ki pokličejo dispečerski center AMZS na telefonsko številko 1987 (iz Slovenije brez področne kode) ali iz tujine na številko +386 1 530 53 53, ne glede na to, ali ste član AMZS.

Če niste član AMZS, vam je, za samo storitev pomoči na cesti, na voljo včlanitev pri mehaniku. V kolikor boste koristili to možnost, boste za samo storitev plačali le 20,00 EUR, poleg tega pa boste poravnali še letno članarino AMZS. Članarina znaša 40,00 EUR za osnovno članstvo, 69,00 EUR za članstvo Plus in 99,00 EUR za članstvo Premium.

V primeru prometne nesreče oziroma okvare vozila se ponašamo z izjemno hitrim odzivom. Za izvajanje pomoči na cesti smo pridobili tudi certifikat kakovosti ISO 9001:2000.

Vsakemu vozniku želimo, da naše pomoči na cesti ne bi potreboval, vseeno pa naj bodo vaše poti brez skrbi vedoč, da vam je na pomoč pripravljena prihiteti izkušena in strokovno izurjena ekipa mehanikov AMZS z najsodobnejšo opremo.

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Oglasna sporočila