Tečaj z avtodomom za varne počitniške poti

Novice

Vozniki avtodomov so na Vranskem spoznavali veščine varne vožnje


Preden se začne poletje in začnejo vozniki avtodomov pripravljati svoje potovalne domove na pot, so vozniki avtodomov v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem opravili prvi Tečaj varne vožnje za voznike avtodomov to leto.

»Tečaj je bil odličen v vseh pogledih, tako organizacija in program, kot tudi inštruktor. Vaje so bile zanimive in takoj si dobil občutek, kako se obnaša avtodom na kakšni podlagi in kako reagiramo vozniki. Spoznal sem mnogo novih tehnik, ki jih bom, upam, v situaciji s pridom uporabil,« je po opravljenem tečaju povedal udeleženec tečaja, sicer tudi AMZS član Grega Turk.

AMZS inštruktor varne vožnje Peter Smrekar je povedal, da je vodenje tečaja za voznike avtodomov svojevrstna specifika: »Na eni strani nam vožnja z avtodomom omogoča udobno potovanje, na drugi strani, ko govorimo o varnosti, pa se moramo zavedati določenih specifik avtodomov kot vozil. V vozilu imamo lahko več potnikov in specifični tovor, vozniki se morajo ob tem zavedati tveganja, ki ga to prinese s sabo.
»Tečaj bom oz. sem že priporočil vsem svojim prijateljem z avtodomom, se bom pa tudi sam udeležil v prihodnjih tednih še tečaja za avto in motorno kolo. Ostanite takšni še naprej – odlični,« nam je zaželel Turk.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji